ΕπικοινωνίαΜελισσοκόμος
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Μαρκόπουλο Μεσογείων
 
Τηλ: 697.60.64.024
melifera.gr@gmail.com


Σχετικά με εμένα

   Γεννήθηκα στο Μαρκόπουλο Μεσογείων το 1965.
Η οικογένειά μου δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την μελισσοκομία.

   Πρέπει να πήγαινα πέμπτη δημοτικού όταν είδα για πρώτη μου  φορά μελίσσι. Ήταν ένα μελίσσι που ήρθε και έκανε την φωλιά του σε μία ελιά στην αυλή μας. Ο τόπος γέμισε μέλισσες και βουητό. Παρόλο που εγώ ενθουσιάστηκα και δεν φοβόμουν,  οι γονείς μου πανικοβλήθηκαν και δεν με άφηναν να βγω έξω, παρά μόνον να παρακολουθώ από το παράθυρο. Φώναξαν έναν μελισσοκόμο να το μαζέψει, και αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που είδα μελισσοκόμο.

   Ενθουσιάστηκα περισσότερο και θέλησα να αποκτήσω ένα μελίσσι, αλλά "έπρεπε" να ασχολούμαι μόνον με τα μαθήματά μου και όχι με μελίσσια, πράγμα που σύμφωνα με την αντίληψη των γονιών μου ήταν επικίνδυνο!   

   Ο καημός έμεινε μέσα μου και ρίζωσε  και κάποτε βλάστησε.  Στην αρχή ξεκίνησα με λίγες κυψέλες για να βγάζω το μέλι της οικογενείας μου και να δίνω σε μερικούς καλούς φίλους.

   Μετά, καταλαβαίνοντας ότι η μελισσοκομία είναι επιστήμη, παρακολούθησα τα σεμινάρια μελισσοκομίας στο "Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών" του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξες & Τροφίμων. Ενημερώνομαι καθημερινά για τις τελευταίες εξελίξεις στη μελισσοκομία από Ελληνικά και ξένα μελισσοκομικά έντυπα, και το διαδίκτυο. Τώρα έχω 130 κυψέλες και ασκώ την μελισσοκομία όχι μόνον ως χόμπι αλλά και ως  επάγγελμα.

   Προς το παρόν είμαι μικρός παραγωγός αλλά συνεχίζω να αναπτύσσομαι. Φιλοδοξία μου είναι να ασκώ την μελισσοκομία ως κύριο επάγγελμα και να ζήσω στην Ελληνική επαρχία, στην φύση, κοντά στα ορεινά δάση των Βαρδουσίων κα της Οίτης, της Β. Εύβοιας και του Πηλίου.