Είναι ότι
ακριβώς λέει, δηλαδή ένα χαρμάνι μελιών.
Χαρμάνια μελιών δημιουργούνται είτε από τις ίδιες τις μέλισσες όταν αυτές επισκέπτονται διαφορετικές πηγές νέκταρος και μελιτωμάτων, είτε από τον μελισσοκόμο ή τον έμπορο όταν εκείνος αναμειγνύει διάφορες ποιότητες μελιών προκειμένου να φτιάξει κάποια ξεχωριστή γεύση ή να ενσωματώσει ένα μέλι που δεν έχει αγοραστική ζήτηση, μέσα σε κάποιο άλλο που έχει.
Το μείγμα μελιών που φτιάχνουν οι μέλισσες είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία από τον άνθρωπο (πχ το δασόμελο ή το μέλι ποικίλης ανθοφορίας) ενώ το μείγμα μελιών που παράγει ο άνθρωπος χρειάζεται θέρμανση. Εδώ χρειάζεται προσοχή να τηρηθούν οι χρόνοι και οι βαθμοί θερμοκρασίας, διαφορετικά το μέλι μπορεί να κακοποιηθεί και να χάσει ένα μέρος από τα πολύτιμα συστατικά του.
Χαρμάνια μελιών δημιουργούνται είτε από τις ίδιες τις μέλισσες όταν αυτές επισκέπτονται διαφορετικές πηγές νέκταρος και μελιτωμάτων, είτε από τον μελισσοκόμο ή τον έμπορο όταν εκείνος αναμειγνύει διάφορες ποιότητες μελιών προκειμένου να φτιάξει κάποια ξεχωριστή γεύση ή να ενσωματώσει ένα μέλι που δεν έχει αγοραστική ζήτηση, μέσα σε κάποιο άλλο που έχει.
Το μείγμα μελιών που φτιάχνουν οι μέλισσες είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία από τον άνθρωπο (πχ το δασόμελο ή το μέλι ποικίλης ανθοφορίας) ενώ το μείγμα μελιών που παράγει ο άνθρωπος χρειάζεται θέρμανση. Εδώ χρειάζεται προσοχή να τηρηθούν οι χρόνοι και οι βαθμοί θερμοκρασίας, διαφορετικά το μέλι μπορεί να κακοποιηθεί και να χάσει ένα μέρος από τα πολύτιμα συστατικά του.
Γενικά το μείγμα μελιών από μελισσοκόμο ή έμπορο δεν είναι κάτι το κακό, αρκεί να το αναφέρει στην ετικέτα. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί νοθεία.